0


Το ζήτημα της ελλιπούς ή και ανύπαρκτης συγκοινωνίας για τις Πόρτες και τα ορεινά χωριά της Αίγινας θίγει με ανακοίνωσή της η κομματική οργάνωση Αίγινας του ΚΚΕ, κάνοντας γνωστό ότι το μοναδικό την ημέρα δρομολόγιο για τις περιοχές αυτές διεκόπη εκ νέου πριν από δύο εβδομάδες.
Η ανακοίνωση: 
Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν οι κάτοικοι των χωριών Πόρτες, Λαζάρηδες, Κύλινδρας, Ανιτσαίο και άλλων περιοχών της Αίγινας, καθώς για ακόμα μια φορά σταμάτησε να εκτελείται το ένα και μοναδικό δρομολόγιο ανά εβδομάδα του λεωφορείου, με αποτέλεσμα να ξαναμείνουν αποκομμένοι από την πόλη της Αίγινας. Να υπενθυμίσουμε πως το συγκεκριμένο δρομολόγιο επανήλθε, ενώ είχε διακοπεί, ύστερα από τη δυναμική κινητοποίηση και παρέμβαση των κατοίκων στις 11 Ιουλίου 2018 στο δημαρχείο. Ωστόσο, το δρομολόγιο σταμάτησε εκ νέου πριν από δύο εβδομάδες.

Συνεπώς, οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών αναγκάζονται ξανά -όσοι βεβαίως μπορούν και διαθέτουν τα χρήματα και να πληρώνουν μεγάλα ποσά για την μετακίνησή τους με άλλα μεταφορικά μέσα, προκειμένου να καλύψουν τις διαρκείς και άμεσες ανάγκες τους.
 Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 26 Σεπτέμβρη 2018, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία των κατοίκων καθώς και η Κ.Ο. Αίγινας του Κ.Κ.Ε., διεκδικώντας να δοθεί εδώ και τώρα λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημά της μετακίνησης με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας. Όμως, το μόνο που τόσο οι κάτοικοι των περιοχών όσο και εμείς ήταν αόριστα λόγια, υπεκφυγές και φρούδες υποσχέσεις.

Από την άλλη, ο Δήμαρχος δεν δίστασε να εξυμνήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ευχαριστώντας ακόμα και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήθεν συνεισφορά τους στην προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα.  Απέκρυψε το γεγονός ότι το Κ.Κ.Ε. ήταν το μόνο Κόμμα που πάλεψε στο πλάι των κατοίκων και απαίτησε, καταθέτοντας και σχετική ερώτηση στους Υπουργούς Μεταφορών και Ναυτιλίας τον Ιούλιο, να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα. Σκόπιμα αποκρύπτει τις μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου με τους νόμους που έχει ψηφίσει διαχρονικά αυτή αλλά και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις, δίνουν το πάτημα στους ιδιώτες να διαμορφώνουν κατά το δοκούν τα δρομολόγιά τους, ανάλογα με το τι κέρδος τους αφήνει, με συνέπεια η βασική λαϊκή ανάγκη για συχνή, ασφαλή και φτηνή μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να πηγαίνει περίπατο. Αλλά και με την αποδοχή του Καλλικράτη και άλλων αντιλαϊκών νόμων, που έχει αποδεχτεί ο ίδιος, η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών και η ΚΕΔΕ έχουν μετατρέψει την Τοπική Διοίκηση σε Φοροεισπρακτικό μηχανισμό, ενώ ετοιμάζονται να αναλάβουν και νέες αρμοδιότητες που θα επιφέρουν νέα βάρη στο λαό.

Καλούμε εδώ και τώρα τη Δημοτική αρχή της Αίγινας να ναυλώσει προσωρινά λεωφορείο για την εξυπηρέτηση του δρομολογίου Αίγινα-Πόρτες. Για όσο διάστημα οι κάτοικοι εξυπηρετούνται με άλλα μέσα, ο Δήμος να καλύψει το κόστος μετακίνησης για τους κατοίκους των συγκεκριμένων χωριών που είναι ασύμφορο. Επίσης, καλούμε την Περιφέρεια Αττικής, ως υπεύθυνη για το μεταφορικό δίκτυο των νησιών του Αργοσαρωνικού -σύμφωνα και με την απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών στην ερώτηση που καταθέσαμε- να δώσει μόνιμη λύση για τη μετακίνηση των κατοίκων των ορεινών χωριών της Αίγινας.

Καλούμε σε αγώνα και πάλη για φθηνό εισιτήριο για όλο το λαό και δωρεάν μετακίνηση ανέργων και μαθητών. Παλεύουμε μαζί με τους κατοίκους των ορεινών περιοχών για δημόσια συγκοινωνία σε όλη την Αίγινα.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να επιταχυνθούν τα βήματα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με σκοπό την απόσπαση των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, την οργάνωση των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που μειώνει μισθούς, αυξάνει τη φτώχεια και την ανεργία, καταργεί κάθε λαϊκό δικαίωμα και όλα αυτά για τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα και μονόδρομοι, αυτό το σύστημα που ζούμε σήμερα δεν είναι άτρωτο.

Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης! Είναι ο δρόμος που θα πετάξει από την εξουσία τα παράσιτα, τους καπιταλιστές, που ζουν από την εκμετάλλευση του κόπου και του μόχθου της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, αυτών που παράγουν τον πλούτο. Αυτό θα γίνει αν οι παραγωγοί του πλούτου, ο λαός, πάρει την εξουσία στα χέρια του και οργανώσει την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του και όχι όπως συμβαίνει τώρα, που η παραγωγή καθορίζεται από το αν αφήνει ή όχι κέρδος σε μονοπωλιακούς ομίλους. Μέσα στα πλαίσια της εργατικής-λαϊκής εξουσίας θα λειτουργήσει και ο ενιαίος κρατικός φορέας Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ο οποίος, θα πάρει μέτρα για ασφαλείς, σύγχρονες και δωρεάν συγκοινωνίες.

Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ, δώστε δύναμη στη δύναμή σας για την ενίσχυση της λαϊκής πάλης της Κοινωνικής Συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top