0

Ως πραξικοπηματική και καταχρηστική χαρακτηρίζει ο Νίκος Οικονόμου τη διαγραφή του από τη δημοτική παράταξη "Αίγινα Εν Δράσει-Αίγινα για όλους", λίγα μόλις λεπτά πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης για την εκλογή νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας. 

Ο κ. Οικόνομου, στην πολυαναμενόμενη δήλωση που ακολουθεί, τονίζει ότι για λόγους αξιοπρέπειας θα διεκδικήσει τη δικαίωσή του στα αρμόδια δικαστήρια. Ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η στάση του στα δημοτικά πράγματα δε θα είναι αποτέλεσμα της διαγραφής του, αλλά στάση συνέπειας "σε αυτά που υποσχεθήκαμε στον αιγινήτικο λαό".

Η δήλωση Οικονόμου: 

Δηλώνω ότι η διαδικασία διαγραφής μου από την δημοτική παράταξη Αίγινα Εν Δράσει – Αίγινα για Όλους ήταν  μη σύννομη, καταχρηστική  και πραξικοπηματική . Δεν αναγνωρίζω σοβαρούς και ουσιαστικούς λόγους. Είναι μια απόφαση που θίγει την τιμή και την αξιοπρέπεια  μου. Έχω υποχρέωση  ,πρωτίστως, απέναντι στην οικογένεια και τα παιδιά  μου και στους ανθρώπους που με τίμησαν και εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους δίνοντας μου την δυνατότητα για δεύτερη συνεχόμενη φορά να τους εκπροσωπήσω ως δημοτικός σύμβουλος. 

Η διαδικασία είναι μη σύννομη για τους κάτωθι λόγους :

1. Ουδέποτε προσκλήθηκα και ουδέποτε ενημερώθηκα ως δημοτικός σύμβουλος και μέλος της δημοτικής παράταξης Αίγινα Εν Δράσει – Αίγινα για Όλους , ότι υπήρξε πρόσκληση με θέμα το οποίο αφορούσε την διαγραφή μου και για ποιους λόγους.

2. Ουδέποτε μου κοινοποιήθηκε το πρακτικό της διαγραφής μου, έλαβα,  μόνο μια επιστολή του Δημάρχου , σημειωτέον ότι την προηγούμενη μέρα που γράφτηκε η επιστολή είχα αποστείλει προσχέδιο πρόσκλησης δημοτικού συμβουλίου.

3. Λόγω του ότι οι διαδικασίες της αλλαγής Προέδρου ήταν προαποφασιμένες και μελετημένες χωρίς προηγουμένως να μου έχει γίνει καμιά ενημέρωση.

Θα προβώ σε  όλες τις νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται από τους νόμους και το Σύνταγμα και θα διεκδικήσω μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο την δικαίωση μου. Αν το αποτέλεσμα των προσφυγών που θα κάνω με δικαιώσει και προβεί εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου δεν θα είναι αποτέλεσμα των δικών μου ενεργειών αλλά αποτέλεσμα των δικών σας μη σύννομων , καταχρηστικών και πραξικοπηματικών διαδικασιών που διαπράξατε.

Τέλος δηλώνω ότι η δημοτική μου στάση στα δημοτικά συμβούλια δεν θα είναι αποτέλεσμα της καταχρηστικής και πραξικοπηματικής διαγραφής μου αλλά πάντα με γνώμονα και οδηγό αυτά που υποσχεθήκαμε στον Αιγινήτικο Λαό . Αυτά που έχουμε υποσχεθεί στο προεκλογικό μας πρόγραμμα και σύμφωνα με τον όρκο που δώσαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι.

Μετά Τιμής
Νικόλαος Τρ. Οικονόμου
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας

Δημοσίευση σχολίου

 
Top