0

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν έως τη μεγάλη γιορτή της Αίγινας το τετραήμερο 14-17  Σεπτεμβρίου και οι προετοιμασίες διοργανωτών και εθελοντών μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Όπως κάθε χρόνο, οι στυλοβάτες της Γιορτής, οι μικροί και μεγάλοι εθελοντές δε θα μπορούσαν παρά να βρίσκονται πανέτοιμοι στα πόστα τους, εξοπλισμένοι με αγάπη, υπομονή και πολλές αντοχές, προκειμένου να σταθούν αντάξιοι στο πλούσιο πρόγραμμα.

Το Aegina’ s Report ζήτησε από την κ. Ευαγγελία Μεθενίτη, υπεύθυνη εθελοντών της 9ης Γιορτής Φιστικιού, να μιλήσει για τη διαχρονική σύμπλευση του εθελοντισμού με τη Γιορτή, αλλά και για τις φετινές προσδοκίες.

Περιτριγυρισμένη από άξιους συνεργάτες, η κα Μεθενίτη, θεωρεί τιμή τη συμμετοχή της στην εφετινή οργανωτική επιτροπή με πρόεδρο την κα Καίτη Σαλπέα,  αφού, όπως σημειώνει, ο αγώνας των συντελεστών είναι συγκινητικός. «Όλος ο θεσμός της μεγάλης Γιορτής, κινείται γύρω από την πραγματική προσφορά. Άλλωστε προσφορά σημαίνει αγάπη και ό,τι κι αν γίνεται με αγάπη και οργάνωση, πηγαίνει τέλεια».

Ποια όμως είναι φέτος η δύναμη των εθελοντών; «Σε συνεργασία με την κα Σοφία Πρωτονοταρίου έχουμε συγκεντρώσει έναν ικανό αριθμό εθελοντών, ώστε να καλύψουμε την πληθώρα των εκδηλώσεων. Εθελοντές κάθε ηλικίας από 13 έως και 65 ετών. Γεγονός που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία, αφού η συμμετοχή των παιδιών –κυρίως- αποτελεί το παρόν και το μέλλον της διοργάνωσης, δίνει έναν επιπλέον τόνο χαράς και γιορτής στο θεσμό».

Για την κα Μεθενίτη, η Γιορτή του Φιστικιού είναι η αφορμή να εκφραστεί η ανάγκη καθενός από εμάς για προσφορά στον τόπο και το προϊόν που αγαπάμε. «Αυτό που αισθάνεσαι προσφέροντας είναι ότι ανήκεις σε ένα σύνολο με έναν κοινό σκοπό, είναι η χαρά να λαμβάνεις μέρος σε μία τέτοια γιορτή, είναι μία εμπειρία μοναδική. Για μένα το κίνητρο της συμμετοχής των Αιγινητών στη Γιορτή Φιστικιού είναι –ακριβώς- η χαρά της συμμετοχής, η ηθική ικανοποίηση ότι προσφέρεις στον τόπο σου, ότι προσφέρεις σε ό,τι τον διαφημίζει, τον κάνει γνωστό. Είναι η ικανοποίηση ότι γιορτάζεις μαζί με ντόπιους και επισκέπτες τον καρπό του δέντρου που ταξιδεύει το νησί σε όλο τον κόσμο».

Ραντεβού, λοιπόν, στην 9η Γιορτή Φιστικιού!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top