0

Υπό τον τίτλο "Απολογισμός (ή) Φαρσοκωμωδία" προχωρά στο σχολιασμό της δημόσιας συνεδρίασης η δημοτική παράταξη "Αίγινα-Κίνηση Ευθύνης".

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης: 

Παρακολουθήσαμε όλοι αυτή τη φαρσοκωμωδία, την οποία η Δημοτική Αρχή ονόμασε «απολογισμό». Αυτό που μας έμεινε είναι ότι η Αίγινα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ότι τίποτα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν χρειάζεται διόρθωση. Ίσως γι’ αυτό ο Δήμαρχος δεν ξεστόμισε καμιά συγγνώμη για ό,τι συμβαίνει στο νησί μας.

Ακούσαμε μια σειρά από ανακρίβειες εκφρασμένες με περισσή αλαζονεία. Δεν θέλουμε να μπούμε στον πειρασμό να τις αναδείξουμε. Οι συμπολίτες ξέρουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Δεν μπορούμε όμως να μη σταθούμε στους ισχυρισμούς του Δημάρχου πως αυτό το καλοκαίρι οι επιδόσεις της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της καθαριότητας συναγωνίζονταν το «χάλι» της Αίγινας επί Δημαρχίας Κουκούλη (ουδέν σχόλιον…).

Η πλειονότητα των ομιλητών μίλησε χωρίς στοιχεία. Να σημειώσουμε ότι ο απολογισμός και τα σχετικά στοιχεία δεν μας δόθηκαν ποτέ εγγράφως, κατά παράβαση του Νόμου, επειδή -όπως δηλώθηκε- οι υπηρεσίες του Δήμου δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Διοίκησης για τη συγκέντρωσή τους. Για μια ακόμα φορά η Διοίκηση μετατόπισε τις δικές της ευθύνες, προκειμένου να απαλλαγεί από μια ακόμα σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

Οι ισχυρισμοί του κ. Δημάρχου περί ηρωισμών δικών του και των τωρινών συνεργατών του, εκτός από τον αυτοθαυμασμό και την αλαζονεία του, μαρτυράνε και την νοοτροπία του: Για να κάνει κάποιος στοιχειωδώς τη δουλειά του αρκεί να επιστρατεύσει τον ηρωισμό του… Η γνώση, η οργάνωση και ο σχεδιασμός θεωρούνται περιττά..

Δημοσίευση σχολίου

 
Top