0

Με λόγο καταγγελτικό και αιχμηρό ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Νεκτάριος Λεούσης επιχείρησε κατά το δημόσιο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής της Αίγινας την περασμένη Κυριακή να αποτιμήσει την παρουσία της διοίκησης το τελευταίο χρόνο, και ειδικότερα το φετινό καλοκαίρι. 

Έχοντας κάνει, όπως είπε, το δικό του απολογισμό, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας και νυν αιρετός της αντιπολίτευσης, "γρονθοκόπησε ανελέητα" τη διοίκηση Μούρτζη επισημαίνοντας τις "συνέπειες της εγκληματικής αμέλειας" της, αφού, ανέφερε, η διοίκηση παραμένει εγκλωβισμένη στο μοτίβο "εγώ διοικώ, εγώ κάνω ό,τι θέλω". 

Ο Νεκτάριος Λεούσης ξεκίνησε το λόγο του από τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να βοηθήσει και να συνταχθεί με την πλειοψηφία, προκειμένου η Αίγινα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της. Κάτι που δεν καρποφόρησε. 

"Για να αντιπολιτευτείς πρέπει να έχεις απέναντί σου ανθρώπους που να έχετε ένα κοινό στόχο: το καλό του τόπου σου, του τόπου που λαχταράς να βοηθήσεις και να κάνεις καλύτερο. Στην περίπτωση αυτής της διοίκησης κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο. Παρατηρήσεις, προτάσεις και ερωτήσεις, όλα -μα όλα- έπεφταν στο κενό. Οι ελάχιστοι δεν ήξεραν τι να πρωτομαζέψουν από τα ανεκδιήγητα που συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές σας πόρτες και από την ανεπάρκεια που διαπίστωναν μέρα με τη μέρα στη λειτουργία του δήμου. Εσείς οι ίδιοι το διαπιστώνατε. Μικροπολιτική, υπεράσπιση προσωπικών συμφερόντων στις μεταξύ σας κόντρες και στο να επιδεικνύεται την εξουσία σας, διαλύοντας κυριολεκτικά το νησί σε όλους τους τομείς. Η αντιπολίτευση ήταν με δεμένα τα χέρια, καθώς είχε να αντιμετωπίσει κλειστά αυτιά. Οι μισοί παρόντες δίχως δικαίωμα άποψης και οι άλλοι χωρίς καμία πρόθεση να βοηθήσουν τον τόπο, που ξεγέλασαν με ψέματα και τους ψήφισε", τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη συνεδρίαση του απολογισμού ο κ. Λεούσης.

Όμοια με τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Φίλιππο Τζίτζη, και ο Νεκτάριος Λεούσης κατηγόρησε τη διοίκηση για νοοτροπία "της παρεούλας". "Κοιτάξατε τα προσωπικά σας συμφέροντα, καμία προετοιμασία, κανένας στόχος, όλα λειτουργούν στον αυτόματο τη στιγμή που η Αίγινα είχε άλλες ανάγκες. Αν ο υποθαλάσσιος είχε αφεθεί στα χέρια σας, θα ήταν μία χαμένη υπόθεση. Ευτυχώς τα βρήκατε όλα έτοιμα.", σημειώνει. 

Την ίδια ώρα ο δημοτικός σύμβουλος κατηγόρησε επίσης τον Δημήτρη Μούρτζη και τους συν αυτόν δημοτικούς συμβούλους ότι τα μόνο θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν δεν ήταν άλλα από το να μειώσουν ο ένας τον άλλο, "και όλοι μαζί αυτούς που δε σας ψήφισαν". 

Με έντονη αγανάκτηση ο Νεκτάριος Λεούσης έκλεισε τον απολογισμό του ζητώντας από τον δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη. "Δεν ντρέπεστε που φανήκατε τόσο κατώτεροι των περιστάσεων. Να δηλώσετε την αδυναμία σας, να ζητήσετε συγγνώμη, να πάτε σπίτι σας. Βγήκατε στη ζητιανιά, στο τέλος πια του Αυγούστου, ζητώντας από άλλους δημάρχους ικανούς να κάνουν τη δική σας δουλειά, και ευτυχώς που την έκαναν και τους ευχαριστούμε. Η Αίγινα βγήκε απ' αυτήν την πειρπέτεια θιγμένη και ντροπιασμένη, εξαιτίας μιας διοίκησης λίγης και ανίκανης. Εξηγείστε στους πολίτες τι έγινε, ζητήστε συγγνώμη, σβήστε από τα μάτια όλου του κόσμου την εικόνα της βρώμικης Αίγινας και τη μυρωδιά που αφήνει η διοίκηση σας. Θέλει δύναμη να παραδεχθείς τα λάθη σου και στοιχηματίζω πως δεν την έχετε."

Ο κ. Λεούσης κέρδισε το χειροκρότημα της κ. Σαλπέα, αλλά και την εξής απάντηση του δημάρχου: "Αυτοί που έκαναν λόγο πολλές φορές σήμερα για ντροπή, αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται. Αυτοί είναι που το 2010 έκαναν "καραγκιόζ' μπερντέ" την Αίγινα."


Δημοσίευση σχολίου

 
Top