0

Στη λίστα με τις 19 παραλίες που απώλεσαν το βραβείο του Διεθνούς Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» βρίσκεται και η παραλία της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Aegina' s Report, η "Γαλάζια Σημαία" αφαιρέθηκε αφού δεν πληρούσε το βασικό κριτήριο της ύπαρξης ναυαγοσώστη. Κατά πηγές της Δημοτικής Αρχής, η προκήρυξη για την πρόσληψη ναυαγοσώστη που είχε εκδοθεί από το δήμο Αίγινας δεν καρποφόρησε. 
Αξίζει να διευκρινιστεί ότι στις ακτές όπου αφαιρέθηκε η "Γαλάζια Σημαία", η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική. Ωστόσο, οι αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε:

-παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες,
-καθαριότητα,
-ορθή πληροφόρηση,
-ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και
-δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top