0

Τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους του στους τομείς αρμοδιοτήτων του και –κυρίως- στο φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων εξέθεσε στο χθεσινό δημόσιο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής της Αίγινας ο νέος αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής κ. Αγής Μαρμαρινός.

Ο κ. Μαρμαρινός ορίστηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή αντιδήμαρχος, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του καθαιρεθέντος Κώστα Γεννίτσαρη.
Όπως τόνισε ο ίδιος τόνισε: «Οφείλω να μην κάνω απολογισμό, αλλά να παρουσιάσω τις προτεραιότητές μου».

Ως «αιχμή του δόρατος» και μονόδρομο για την επίλυση των προβλημάτων διαχείρισης των απορριμμάτων της Αίγινας , ο κ. Μαρμαρινός, παρουσίασε την τροποποίηση του Χωροταξικού, αφού σημείωσε πως το υφιστάμενο καθεστώς με τα σκουπίδια δε μπορεί να βρει λύση όταν η Αίγινα βασίζεται σε ένα Χωροταξικό Σχεδιασμό του 1896, όπου δεν υπάρχουν χρήσεις γης, ζώνες παραγωγής, αλλά και τουριστικές ζώνες. «Αυτό είναι ντροπή για το νησί», επεσήμανε.

Λίγο πριν εκθέσει στους παριστάμενους τα σχέδια του για την καθαριότητα, ο αντιδήμαρχος δήλωσε, σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό, ότι θα ζητήσει τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής με στόχο την επικαιροποίηση της μελέτης του κ. Μαρή.

Στο κομμάτι της καθαριότητας τώρα, φαίνεται ότι ο νέος αντιδήμαρχος επιχειρεί να θέσει τέλος όχι μόνο σε ζητήματα που έχουν αποτελέσει «αντιπολιτευτικά πατήματα», όπως η κατάσταση των οχημάτων, αλλά και σε δεδομένα για τον εξοπλισμό και την εικόνα της υπηρεσίας καθαριότητας και του Σημείου Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που βρίσκουν έκθετη τη Διοίκηση του δήμου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα ανέφερε εχθές ο αντιδήμαρχος:

Ο κ. Μαρμαρινός διαχώρισε τις προθέσεις του σε βραχυπρόθεσμους στόχους και μακροπρόθεσμους, παρουσιάζοντάς τους συνοπτικά ως εξής:

Βραχυπρόθεσμοι στόχοι

-Απογραφή υφιστάμενης κατάστασης
-Καταγραφή στοιχείων προσωπικού
-Καταγραφή κατάστασης οχημάτων
-Περιγραφή δρομολογίων (αριθμός δρομολογίων)
-Καταγραφή μεταφερόμενης ποσότητας απορριμμάτων
-Απογραφή αριθμού κάδων
-Ενημέρωση από την οικονομική υπηρεσία για έσοδα και δαπάνες
-Επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός οχημάτων (προτεραιότητα στα containers Renault)
-Άμεσα αναβάθμιση του ΣΜΑ: Εκτός γενικού καθαρισμού και ευπρεπισμός των αποδυτηρίων και τουαλετών, καθώς και αναβάθμιση του συνεργείου
-Eπιχειρησιακό σχέδιο για επαναδιαχείριση των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων με στόχο 20%
-Aγορά νέων κάδων υποδοχής απορριμμάτων, επισκευή υπαρχόντων και μερικώς εξορθολογισμός τοποθέτησης.
-Προμήθεια σύγχρονου και ευέλικτου απορριμματοφόρου για την αποκομιδή από στενούς δρόμους

Μακροπρόθεσμοι στόχοι:
-Εφαρμογή τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων. Για στέρεα: μία ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων. ΟΕΔΑ (εφόσον έχουμε λύσει το χωροταξικό)
- Έναρξη προγράμματος διαλογής στην πηγή των οργανικών
-Νέο καλαίσθητο σύστημα απορριμμάτων υψηλής χωρητικότητας, εφοδιασμένο με συστήματα τηλεματικής σε κεντρικά και απομακρυσμένα σημεία
-Πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης σε επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό τον περιορισμό του όγκου
-Οργάνωση και στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας

Ο νέος αντιδήμαρχος έκλεισε την ομιλία του προτρέποντας τους πολίτες: «Μην πυροβολείτε τους εργαζόμενους. Τους έζησα όταν ήρθαν τα 12 οχήματα από κοντά. Σας λέω, πολλοί από αυτούς υπερβάλουν εαυτόν με αυτή τη δουλειά. Ήμουν μαζί τους, μου έκανε καλό να καταλάβω τι δουλειά τραβάνε και τι ζόρι».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top