0

"Δεν υπάρχει πρόβλημα στην υδροδότηση ολόκληρου του νησιού" έγραφε το Δελτίο Τύπου που έστειλε στα τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα ο δήμος της Αίγινας, ενεργοποιώντας το ...ξεχασμένο Γραφείο Τύπου του.

Η διοίκηση του δήμου μίλησε για τίτλους στον αθηναϊκό Τύπο που προσπαθούν τεχνηέντως να παραπλανήσουν τους πολίτες όταν "η Αίγινα έχει ανοίξει την αγκαλιά της και περιμένει όλους αυτούς που την αγαπούν ή που θέλουν να την γνωρίσουν και δεν χρειάζεται τέτοιους τίτλους απλά και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων”.

Ας πούμε μια μικρή ιστορία.

Πειραιάς, τέλη Ιουλίου. Κάπου στη Γούναρη σ' ένα μαγαζί. Μέσα στην κουβέντα ο καταστηματάρχης ρωτά:

"Από που μας έρχεστε;"
"Αίγινα", η απάντηση.
"Έχει νερό η Αίγινα;", ρωτά.
"Το παλεύει", απαντάμε.
"Τι παλεύει; Έχουμε σπίτι στην Αιγινήτισσα, ήρθαμε στις αρχές του Ιούλη. Στις τρεις μέρες που δεν είχαμε νερό αποφασίσαμε να φύγουμε. Δε μπορούσαμε να μείνουμε και να πλενόμαστε όποτε ερχόταν το νερό για δύο ώρες".

Την ίδια ώρα, για την περιοχή των Βροχείων, ο γνωστός καλλιτέχνης Γιώργος Μαρίνος διατείνεται πως νερό δεν έχει δει στις βρύσες του ολόκληρο το καλοκαίρι.

Το ίδιο καλοκαίρι που το δίκτυο ύδρευσης βιώνει, μαζί με τους Αιγινήτες, τη δική του νευρική κρίση και οι σωλήνες σπάνε ο ένας μετά τον άλλο με τους τεχνικούς του δήμου να προσπαθούν μέσα στον καύσωνα να "μπαλώσουν" ένα κατεστραμμένο -όλα δείχνουν- δίκτυο.

Η πρόσφατη και συνεχιζόμενη σήμερα λειψυδρία στο Βαθύ, στη Σουβάλα, στους Αγίους και στη Βαγία κατά τόπους, έρχεται να αναδείξει ως διαχρονικό το πρόβλημα και μαζί του διαχρονική την έλλειψη σοβαρής και ουσιώδους αντιμετώπισής του.

Για κάποιους είναι μάλλον ευτυχές το γεγονός ότι η προσπάθεια του δήμου να ξεδιψάσουν οι παραπάνω περιοχές, μέσω της υδροφόρας Ιωάννης Λ., στέφθηκε με αποτυχία, αφού ένα παροπλισμένο δίκτυο εδώ και δέκα χρόνια με αμιαντοσωλήνες κρύβει -πιθανώς- περισσότερους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την ανυπαρξία νερού.


Βέβαια, μία ακόμη προσπάθεια δεν κοστίζει, και έτσι ο "Ιωάννης Λ.", θα καταπλεύσει και πάλι, μήπως και ...ποτίσει το κομμάτι της Αίγινας που διψά.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top