0Χρειάστηκε ένας ολόκληρος στόλος απορριμματοφόρων για να απαλλαχτεί από τους τόνους σκουπιδιών και ογκωδών το νησί. 

Η εικόνα των 12 οχημάτων παραταγμένων στο λιμάνι της Αίγινας, υπήρξε αδιαμφισβήτητα πρωτόγνωρη και ανέδειξε -αν θέλουμε να το δούμε και αυτοδιοικητικά- ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να σταθεί αλληλέγγυα, όταν η Κεντρική Διοίκηση απλώς αδιαφορεί ή στέκεται, κατά τον δήμαρχο της Αίγινας, σε ευχολόγια. 


Δύο απορριμματοφόρα από τη Φυλή και το Περιστέρι και από ένα από τους Δήμους Νέας Σμύρνης, Ασπροπύργου, Νέου Ηρακλείου, Αγίων Αναργύρων, Πεύκης - Λυκόβρυσης, Νίκαιας - Ρέντη, Κερατσινίου και Κορυδαλλού. Μάλιστα, οι Δήμοι Φυλής, Αγίων Αναργύρων και Κερατσινίου έφθασαν χθες το πρωί στην Αίγινα μαζί με υπαλλήλους καθαριότητας και σε λίγες ώρες κατόρθωσαν να συλλέξουν σκουπίδια σκανδαλωδώς πολλών ημερών. Λέγεται πως συνολικά μαζεύτηκαν 120 τόνοι σκουπιδιών και κάτι παραπάνω από 60 κυβικά ογκωδών από τις άκριες των δρόμων. 

Στον αγώνα "καθαριότητας" συμμετείχε και το επιβατηγό και οχηματαγωγό "Φοίβος" που πραγματοποίησε ειδικά δρομολόγια για να μεταφέρει το ιδιαίτερο κομβόι από και προς την Αίγινα. 

Όπως δήλωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος στην "Κ" «Το πώς δεν θα επαναληφθεί η κατάσταση είναι θέμα του δήμου», προκρίνοντας ως λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών την ύπαρξη ενός απορριμματοφόρου πλοίου. 

Πάντως, το νησί φιγουράρει και πάλι στα αθηναϊκά μέσα με τίτλους όπως ο εξής χαρακτηριστικός : "Ο Παχατουρίδης καθάρισε και την Αίγινα".

Αξίζει να σημειωθεί πως έως και σήμερα, 20 περίπου ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της 9ης Γιορτής Φιστικιού δε συναντάμε στον Τύπο δημοσιεύματα για τη μεγάλη γιορτή.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top