0


Το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Γκουζιώτη «Συράκος Δανάλης – Εκδρομή στο φως» θα προβληθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στον θερινό κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ στον Πόρο.
Για την προβολή του ντοκιμαντέρ προσκλήθηκαν και θα μεταβούν από την Αίγινα στον Πόρο, ο Δημήτρης Γκουζιώτης, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ και η Άννα Γεραλή, σύζυγος του Συράκου Δανάλη και ηθοποιός – σκηνοθέτης στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας.
Το ντοκιμαντέρ «Συράκος Δανάλης – Εκδρομή στο φως» συμμετείχε στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβάλλεται στα πλαίσια του Poros Arts Festival 2017 και των Περιφερειακών Προβολών του 19ου ΦΝΘ που πραγματοποιούνται στο ΣΙΝΕ ΔΙΑΝΑ του Πόρου από την 1η μέχρι και την 6η Ιουλίου.
Η προβολή ξεκινάει στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Συράκος Δανάλης – Εκδρομή στο φως» / Δημήτρης Γκουζιώτης

Ο βετεράνος διευθυντής φωτογραφίας Συράκος Δανάλης (1927-2017) πηγαίνει μαζί μας μια εκ- δρομή στο φως. Εξιστορεί την ζωή του ως κινη- ματογραφιστή στα φιλμ των Τάκη Κανελλόπου- λου, Πάνου Γλυκοφρύδη, Τώνιας Μαρκετάκη, και άλλων σημαντικών σκηνοθετών. Μας θυμίζει την προσφορά του στο ελληνικό ντοκιμαντέρ και στις σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ της μεταπολίτευσης. Μας εκπλήσσει με τη δημιουργική συνέχειά του ως εικαστικού καλλιτέχνη, τα τελευταία χρόνια, στο εργαστήρι του στην Αίγινα.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γκουζιώτης
Σενάριο: Ειρήνη Ψαρέλλη, Δημήτρης Γκουζιώτης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωστής Νικολόπουλος
Μοντάζ: Δήμητρα Μπέση
Ήχος: Δήμητρα Μπέση
Μουσική: Τρίο Κατάρα (Κώστας Κωστάκης, Παναγιώτης Διαμαντής, Σωτήρης Λέτσιος)
Παραγωγός: Δήμητρα Μπέση
Φορμά: Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 75′
Έτος Παραγωγής: 2017

πηγή: saronicmagazine.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top