0

Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης, συζητώντας με τον υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αίγινα με τη μεταφορά των απορριμμάτων της, αλλά και τις "αδυναμίες" στο στόλο του Λιμεναρχείου της Αίγινας. Για τη συνάντηση το Λιμενικό Σώμα, εξέδωσε δελτίο Τύπου υπό τον τίτλο: "Λύσεις στα προβλήματα της Αίγινας έδωσε ο ΥΝΑΝΠ Παναγιώτης Κουρουμπλής".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αίγινα έκανε σήμερα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ, Σταμάτης Ράπτης.

Συζητήθηκαν ιδιαίτερα το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων  από το νησί προς τον Πειραιά, καθώς και η ανάγκη να ενισχυθεί η Λιμενική Αρχή του νησιού   με σκάφος κλειστού τύπου. Σημειώθηκε ότι η Αίγινα είναι νησί μεγάλο, με πολλούς μονίμους κατοίκους , αλλά και με μεγάλη τουριστική κίνηση, οπότε προκύπτουν ανάγκες για μεταφορά ασθενών.


Ο κ. Κουρουμπλής  και ο κ. Ράπτης διαβεβαίωσαν τον κ. Μούρτζη ότι το Λιμενικό Σώμα θα προσφέρει την απαιτούμενη στήριξη στη μεταφορά των απορριμμάτων.  Με την συνεργασία του κ. Ράπτη βρέθηκε σκάφος κλειστού τύπου, τα οποίο σύντομα θα παραδοθεί στη Λιμενική Αρχή της Αίγινας.     

Δημοσίευση σχολίου

 
Top