0

Με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, καθώς Αιγινήτες και επισκέπτες του νησιού απόλαυσαν μια χορευτική πανδαισία για την οποία μόχθησαν όχι μόνο ο αεικίνητος πρόεδρος κ. Παναγιώτης Χελιώτης με όλη την οικογένειά του, αλλά και η δραστήρια χοροδιδασκάλισσα κ Σοφία Κάππου, η οποία ηγήθηκε και της πρωτοβουλίας-έκπληξης να παρουσιασθεί "δρώντας και ου δι’ απαγγελίας" η ιστορία του χορού από αρχαιοτάτων χρόνων ως και σήμερα.

Έτσι υπήρξε οξύμωρο, υπό τας ευλογίας πεφωτισμένων κληρικών να ακούγεται από τον αρχαιοπρεπή χορό των κοριτσιών το "έρως ανίκατε μάχαν" στη αυλή του περίλαμπρου ναού του Αγ.Κρίσπου, ενώ την ίδια στιγμή απαστράπτουσα η Σελήνη καταύγαζε το Ναό της Αφαίας στον αντικρινό λόφο.

Η τιμητική πλακέτα που απονεμήθηκε στον Εφημέριο του Ναού π. Φανούριο Μακαρατζή για το εν γένει φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, ενθουσίασε τους παρευρισκομένους, ενώ παράλληλα οι εξελίξεις για το περίφημο πια αγωγό ποσίμου ύδατος εκ στόματος Δημάρχου χαροποίησε τους επί μακρόν διψώντες για ποιοτικό νερό Νησιώτες.

Από κοντά και η «Εστουδιαντίνα» ορχήστρα του μαέστρου Αλέξανδρου Σπίτζιγκ χρωμάτισε ευχάριστα με ζωντανή μουσική την όλη βραδιά, που όλοι ευχήθηκαν να οργανώνεται συχνότερα.

Η αιολική Σελάνα της Σαπφώς είχε ήδη ανέβει πανσέληνα στην κατεύθυνση του Πετροκάραβου, αλλά κανείς δεν είχε κουραστεί ή πλήξει... Είχαν φροντίσει γι’ αυτό η Εύα, ο Παναγιώτης, η Σοφία και όλα τα παιδιά των χορευτικών, μουσικών, αλλά και τεχνικών συντελεστών της λαμπρής αυτής γιορτής...Κομνηνός Αργυρέλλης

Δημοσίευση σχολίου

 
Top