0

Μία σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αναμένεται να τεθούν σε ισχύ προκειμένου να αποκατασταθεί η ...κυκλοφοριακή τάξη στο εμπορικό κέντρο της Αίγινας μετά και την πρόσφατη ψήφισή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.

Οι ρυθμίσεις αφορούν την πεζοδρόμηση οδών και το χαρακτηρισμό άλλων ως ήπιας κυκλοφορίας, αλλά και τη διαμόρφωση πεζοδρομίων.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης, το Σώμα ενέκρινε την εφαρμογή των παρακάτω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη της Αίγινας που ως στόχο έχουν την αντιμετώπιση και επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κυκλοφορία, την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του δικτύου.


Αποφασίζει, ομόφωνα.
Επί 17 ψηφισάντων μελών  συμπεριλαμβανομένης της θετικής ψήφου Προέδρου της Δ.Κ Αίγινας Εγκρίνει
1. Πεζοδρόμηση της οδού Π. Ηρειώτη.
2. Πεζοδρόμηση της οδού Αίαντος.
3. Πεζοδρόμηση της οδού Κουμουνδούρου.
4. Πεζοδρόμηση της οδού Αγ. Θεοδώρας.
5. Πεζοδρόμηση της οδού Μαλουκάη.
6. Πεζοδρόμηση της οδού Δάμωνος.
7. Πεζοδρόμηση της οδού Πηλέως, στο τμήμα από Σπ. Ρόδη προς Λεωφόρο Δημοκρατίας.
8. Πεζοδρόμηση της οδού Πλάτωνος.
9. Πεζοδρόμηση της οδού Βασ. Γεωργίου.
10. Πεζοδρόμηση ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Π. Ηρειώτη και βρίσκεται μεταξύ των οδών Βασ. Γεώργιου και Χρ. Λαδά.
11. Πεζοδρόμηση ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Παλ. Χώρας και στην οδό Θωμαΐδος και ξεκινά από την πλατεία Ο.Τ.Ε. και καταλήγει στην συμβολή των οδών Θωμαΐδος και Αιακού.

Για την επιτυχή και ασφαλή λειτουργία της προτεινόμενης κυκλοφοριακής οργάνωσης εγκρίνονται επιπλέον οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Χαρακτηρισμός της οδού Μυρτιδιωτίσσης σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
2. Χαρακτηρισμός της ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Κανάρη και βρίσκεται μεταξύ των οδών Π. Ηρειώτη και στην Λ. Δημοκρατίας σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
3. Χαρακτηρισμός της οδού Ιουλίας Κάτσα σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
4. Χαρακτηρισμός της οδού Πηλέως στο τμήμα της οδού από Θωμαΐδου έως Σπ.Ρόδη σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με ροή κυκλοφορίας ως κάθοδος από Θωμαΐδου προς την Σπ. Ρόδη.
5. Χαρακτηρισμός της οδού Ν. Πέππα σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
6. Διαμόρφωση πεζοδρομίου επί της οδού Παύλου Αιγινήτου, σε όλο το μήκος της οδού, εφόσον αυτό προκύπτει, μετά την εξασφάλιση και διατήρηση καθαρού πλάτους δρόμου ήπιας κυκλοφορίας τριών μέτρων και είκοσι εκατοστών (3,20μ).
7. Διαμόρφωση πεζοδρομίου επί της οδού Θωμαΐδου, σε όλο το μήκος της οδού, εφόσον αυτό προκύπτει, μετά την εξασφάλιση και διατήρηση καθαρού πλάτους δρόμου ήπιας κυκλοφορίας τριών μέτρων και είκοσι εκατοστών (3,20 μ).
8. Διαμόρφωση πεζοδρομίου επί της οδού Χρ. Λαδά, από την συμβολή της με την οδό Αφαίας μέχρι την συμβολή της με τις οδούς Πελεκάνου και Ν. Πέππα, εφόσον αυτό προκύπτει, μετά την εξασφάλιση και διατήρηση καθαρού πλάτους δρόμου ήπιας κυκλοφορίας τριών μέτρων και είκοσι εκατοστών (3,20μ).
9. Διαμόρφωση πεζοδρομίου επί της οδού Αιακού, σε όλο το μήκος της οδού, εφόσον αυτό προκύπτει, μετά την εξασφάλιση και διατήρηση καθαρού πλάτους δρόμου ήπιας κυκλοφορίας τριών μέτρων και είκοσι εκατοστών (3,20μ).
10. Χαρακτηρισμός της οδού Σπ. Ρόδη – Αφαίας ως ήπιας κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης σε αυτή (θα επιτρέπεται μόνο ολιγόλεπτη στάθμευση).
11. Εφαρμογή ωραρίου για την τροφοδοσία των καταστημάτων επί της οδού Σπ. Ρόδη – Αφαίας από τις 6:00΄ έως 7:30΄ π.μ και από τις 15:00΄ έως 17:00΄.

Μένει να αποδειχθεί εάν η εφαρμογή τους θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του σημερινού κομφούζιο και αν θα υπάρξει κάποιος εποπτικός μηχανισμός για την τήρησή τους. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top