0

Από εκείνη την Άνοιξη στα τέλη του '80 (κάπου μεταξύ '87 και '88) οι Αιγινήτες θυμούνται ένα ψηλό, δεξιό πρόεδρο με πολλούς φίλους και αρκετούς εχθρούς να φτάνει στο νησί και οι στενοί δρόμοι της Αίγινας να βουλιάζουν από περίπου 3.000 κόσμου.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός το 1990, έρχεται στην Αίγινα με αφορμή εκδήλωση της Τοπικής της ΝΔ και ο τότε δήμαρχος Γιώργος Τζίτζης τον υποδέχεται με ένα πλατύ χαμόγελο και μερικές ανθοδέσμες με λευκά γαρύφαλλα. 

Πανό, γαλανόλευκες σημαίες και η "δάδα" του κόμματος υψώνονταν πάνω από τα κεφάλια του πλήθους, τα φλας άστραφταν, οι μπόμπιρες παίρναν φωτογραφική πόζα και το όνομα "Μητσοτάκης" αντηχούσε για αρκετές ημέρες στην παραδοσιακά "γαλάζια" Αίγινα. 

Ο θάνατος του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της "Νέας Δημοκρατίας" υπήρξε αφορμή για τον Φίλιππο Τζίτζη, γιο του πρώην δημάρχου, να αναμοχλεύσει το πλούσιο αρχείο της οικογένειάς του, να εντοπίσει κάποιες από τις χαρακτηριστικότερες φωτογραφίες της παραμονής του προέδρου στην Αίγινα και μαζί να ανασύρει κάποιες από τις μνήμες των πολιτών που ακολούθησαν την πορεία του Μητσοτάκη στην ενδοχώρα του νησιού. 

Οι φωτογραφίες, που θα δείτε παρακάτω, ανέβηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Τζίτζη στο FB και κάνουν και στους νεότερους γνωστή την άφιξη Μητσοτάκη, τονίζοντας -για ακόμη μία φορά αυτές τις ημέρες- ότι κανένας άλλος πολιτικός από τότε δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τόσο κόσμο. 

Η σύγκριση φυσικά με την πρόσφατη άφιξη του νυν προέδρου της ΝΔ και γιου του εκλιπόντος, είναι αναμενόμενη, αν και τα σύγχρονα πολιτικά μεγέθη τείνουν φθίνοντα στην εξάλειψη. 

Μία γεύση από την αιγινήτικη παρουσία Μητσοτάκη δίνουν, λοιπόν, και οι παρακάτω φωτογραφίες του αρχείου της οικογένειας Τζίτζη: 


Δημοσίευση σχολίου

 
Top