0

Ανάμεσα στις 486 ελληνικές ακτές και μαρίνες που διακρίθηκαν για την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων τους, βρίσκονται για ακόμη μία χρονιά παραλίες του Αργοσαρωνικού.  
Η παραλία της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα, η παραλία Ασκέλι/ Νέα Αίγλη στον Πόρο, οι ακτές Κακιά Λαγκάδα και Καψάλι των Κυθήρων και Πόρτο Χέλι/ AKS Hinitsa Bay της Ερμιόνης, βραβεύτηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” λαμβάνοντας την υψηλής τουριστικής σημασίας διάκριση της κατοχής της “Γαλάζιας Σημαίας 2017”.
Και οι πέντε παραλίες είχαν ξεχωρίσει και πέρυσι, καθώς πληρούν τις 33 προϋποθέσεις ένταξής τους στο πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία”.

Ως κριτήρια, μάλιστα, αναφέρονται η καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν  όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top