0


Με το παρακάτω Δελτίο Τύπου, η "Πρωτοβουλία Κατοίκων της Αίιγινας για το Κοινωφελες Πλωτό Ασθενοφόρο" σχολιάζει την προ ημερών συνάντηση του δημάρχου Αίγινας Δημήτρη Μούρτζη με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά και τις μετέπειτα δηλώσεις του δημάρχου σχετικά με την απόκτηση πλωτού ασθενοφόρου. 


Κατά την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου κ. Δημητρίου Μούρτζη με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουπλή για θέματα ακτοπλοϊκών δρομολογίων και αναβάθμισης της επιχειρησιακής ικανότητας του Λιμεναρχείου Αίγινας, με χαρά πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του κ. Υπουργού για την διάθεση στην Αίγινα ενός σκάφους Lambro 57 του Λ.Σ. για την επιχειρησιακή αναβάθμιση του υφιστάμενου σκάφους στο νησί μας, καθώς και για λοιπές υποσχέσεις που αφορούν το Λιμεναρχείο.

Είναι προφανές πως η χορήγηση ενός πλωτού ασθενοφόρου για την Αίγινα δεν έχει αποφασιστεί. Πώς θα μπορούσε άλλωστε κάτι τέτοιο να συμβεί αποκλειστικά για την Αίγινα  σε μία χώρα με πολυάριθμα νησιά η οποία είναι πτωχευμένη και ελέγχεται από δανειστές; Εκ των πραγμάτων δεν τίθεται θέμα  τέτοιας υπουργικής δέσμευσης.

Επιθυμούμε ωστόσο να ευχαριστήσουμε τον κ. Δήμαρχο για την θετική στάση του  στην πρωτοβουλία μας που αφορά στην απόκτηση ενός κοινωφελούς πλωτού ασθενοφόρου από την Αίγινα με την φράση του «πραγματικά συγχαίρω όλους αυτούς τους ανθρώπους που παίρνουν μία τέτοια πρωτοβουλία.  Κανένας δεν αμφισβητεί τις προσπάθειες που γίνονται».

Εύλογα μας τίθεται το ερώτημα γιατί ο Δήμος της Αίγινας, μέσω του Λιμενικού Ταμείου, δεν αποκτά ένα πλωτό ασθενοφόρο που θα ανήκει στην Αίγινα και θα το διαχειρίζεται το νησί μας;

Η δική μας προσπάθεια λοιπόν αποβλέπει η Αίγινα, με τις δικές της δυνάμεις και πόρους, να αποκτήσει το δικό της πλωτό ασθενοφόρο το οποίο, πέραν των άλλων, θα διαθέτει όλον τον νοσοκομειακό εξοπλισμό για άμεσες, αξιοπρεπείς και ασφαλείς διακομιδές επειγόντων και βαρέων περιστατικών.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν την συλλογή υπογραφών που αποτελεί και το σπουδαιότερο μέσον για την υλοποίηση του σκοπού μας.  Τους καλούμε να συμμετάσχουν στην μεθόδευση του κοινωφελούς σκοπού για την εξεύρεση κεφαλαίων, για την νομική μας συγκρότηση για την άρση κάθε είδους προβλημάτων και εμποδίων.

Καλούμε τέλος τις αρχές της Αίγινας να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθειά μας. ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΟΛΟΥΣ.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top