0


Ναι κανονικά πρέπει να γιορτάζουμε με τις Αλεξανδρες και τους Αλεξανδρους , τιμώντας τον Άγιο Αλέξανδρο, έχοντας μάλιστα πολλούς γνωστούς φίλους και φίλες με αυτό το όνομα του Αγίου, ο οποίος καταγόμενος από την Καλαβρία της Ιταλίας (240-338 πΧ), πέρασε από όλους τους διωγμούς από εκείνον του Δεκίου ως του Μαξιμιανού το 311, και γενόμενος Πατριάρχης έζησε μια ζωή γεμάτη αγάπη προς τον συνάνθρωπο αλλά και πίστης και ορθοφροσύνης, όντας μέλος της Α' Οικουμενικής Συνόδου.

Το όνομά του άλλωστε, σύνθετο από το αλεξω +ανήρ, σημαίνει προστατεύω τους άνδρες, αποκρούοντας τους εχθρούς.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που χαρακτηρίζεται από τον Υμνωδό ως " μυστίπολης της άνω, ύπερθεν Τριάδος ώφθης πανενδοξε, αγνώς ταύτην λατρεύων".


...Μυστιπόληδες, όμως των λεγομένων μυστηρίων της Αίγινας κινδυνεύουμε να καταντήσουμε όλοι εμείς, αγνοουντες τι πραγματικά συνέβη στο δίαυλο Μονής -Πέρδικας κατά το τραγικό δυστύχημα της λάντζας και των ταχυπλόων. Πολύ μυστήριο και στον κόσμο -συνάφι- των νομικών.
Κι όμως η τεχνολογία των GPS κλπ. είναι σε θέση άμεσα να δώσει τους αριθμούς των κινητών που "λειτουργούσαν" το κρίσιμο δεκάλεπτο στην περιοχή και ποια ...εξαφανίστηκαν.
Ας ελπίσουμε ότι ο εορτάζων άγιος Αλέξανδρος θα αποκρούσει το οποίο κουκούλωμα εξυφαίνεται.

Γένοιτο!
Κομνηνός Α.
koymel35@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top