0


Μόλις κυκλοφόρησε το 27ο τεύχος, δροσερό, γεμάτο χρώματα και διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Η Συντακτική Ομάδα του περιοδικού εργάσθηκε, και αυτή τη φορά, με ενθουσιασμό και, κυρίως, επιμονή για τη δημιουργία ενός τεύχους που περιλαμβάνει μία ποικιλία θεμάτων και χωρίζεται σε τρία μέρη.
Το αφιέρωμα «Αίγινα, ο δικός μου τόπος» αποτελείται από κείμενα και εικόνες των μαθητών των σχολείων της Αίγινας αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία συντοπιτών μας που επέλεξαν να ζουν και να προσφέρουν στο νησί. Η έγχρωμη εμφάνιση για τις εικόνες, τις ζωγραφιές και τα σκίτσα των παιδιών επελέγη για να μη χαθεί η ζωντάνια και να αποδοθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η φρέσκια ματιά που έχουν παρά το επιπλέον κόστος που προκάλεσε αυτό.
Παράλληλα, η Αιγιναία συμμετέχει στις εκδηλώσεις που οργανώνονται πανελλήνια για τη συμπλήρωση εκατό  χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου ζωγράφου Γιάννη Μόραλη με ένα ακόμα αφιέρωμα.
Τέλος υπάρχουν ενδιαφέροντα ιστορικά και λαογραφικά κείμενα, άρθρα για τις δραστηριότητες αγάπης και προσφοράς στο νησί από ομάδες ενήλικων συντοπιτών μας καθώς και αποχαιρετιστήριοι λόγοι για σημαντικούς ανθρώπους που αγάπησαν και προσέφεραν πολλά στην Αίγινα.
Ένα τεύχος φτιαγμένο με μεράκι που ελπίζουμε  φίλε αναγνώστη να σε συντροφεύσει αυτό το καλοκαίρι όπου και αν βρεθείς.

Η Συντακτική Επιτροπή


Δημοσίευση σχολίου

 
Top