0


Και όχι μόνο, καθώς το πρόγραμμα του επιμορφωτικού Σεμιναρίου ''Μάθε να ζεις σωστά με τον διαβήτη'' που οργάνωσε το περιοδικό 'Σύμβουλος Υγείας' του κ. Π. Κανελλόπουλου με τα Συνεργαζόμενα Φαρμακεία Αίγινας, το βραδάκι του Σαββάτου στο ''Δανάη", έδωσε σημαντικές κατευθύνσεις για μια επιτυχή αντιμετώπιση αυτής της ύπουλης ασθένειας, που ταλαιπωρεί και θέτει σε κίνδυνο και αυτή ακόμα τη ζωή των πασχόντων συμπολιτών μας...

Έτσι, καθώς λαμπρός ο δίσκος του ήλιου έγερνε πίσω απ' τους καρπούς των σκίνων και τις βουκαμβίλιες της περιοχής,με εποπτικότητα και εκλαΐκευση ο Διευθυντής της Παθολογικής-Διαβητολογικής Κλινικής του ΙΑΣΩ GENERAL Ιατρός κ. Λέπουρας Αντ., εξηγούσε το μηχανισμό και τη δράση της ινσουλίνης στον οργανισμό, επιστρατεύοντας ακόμη και Αρκά, κατέδειξε τη σημασία της άσκησης και της διατροφής στην αντιμετώπιση της ασθένειας,τονίζοντας παράλληλα και την επικινδυνότητα της υπογλυκαιμίας,τα συμπτώματα της αλλά και τη σωστή αντιμετώπισή της.''Λεπτομέρειες'', όπως να φοράνε οι διαβητικοί ανοιχτά υποδήματα τύπου σαγιονάρας και πέδιλα, τόνισε ότι είναι φοβερά επικίνδυνο, καθώς ενδεχόμενοι μικροτραυματισμοί μπορεί να αποβούν μοιραίοι.

Ακολούθησε ενημέρωση από το συνεργάτη της Αscensia Diabetes κ.Αντύπα Αθ., για τη σωστή χρήση του μετρητή σακχάρου και διάλεξη της οφθαλμιάτρου κ. Θεοδουλίδου Σ. .Τέλος,  η Διαιτολόγος - διατροφολόγος συμπολίτισσά μας κ. Κακούση Μαρία, ανέδειξε τη σημασία της μεσογειακής διατροφής με φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, μεταξύ των οποίων το προΐόν της Αίγινας μπορεί να αντικαταστήσει πολλά επικίνδυνα ''σνακς".

Φεύγοντας αναλογιζόμουν, πόσο χρήσιμο θα ήταν τα πορίσματα αυτά να μεταλαμπαδεύονταν στα Σχολεία, όπου υφίσταται μάθημα Αγωγής Υγείας,ώστε να θωρακιστεί η υγεία των μαθητών και να μάθουν να προλαμβάνουν, κατά το δυνατόν αυτήν την τόσο επικίνδυνη ασθένεια.

Κομνηνός Α.


koymel35@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top