0


αναδημοσίευση από το saronicmagazine.com

Ασφυκτικά γεμάτο από πρόσωπα –ζωντανές πηγές της ανταρσίας του αντιτορπιλικού «Βέλος», τον Μάη του ’73–, φίλους και συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχη Νήσων και, πλέον, συγγραφέα Παναγιώτη Χατζηπέρου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξένησε στις 8 Ιουνίου την επίσημη πρώτη παρουσίαση του συγγραφικού του πονήματος «Στη σκιά του Ποσειδώνα».

Από τις εισηγήσεις των σπουδαίων ομιλητών, καθώς και από την ανάγνωση αποσπασμάτων του έργου, το κοινό γνώρισε το άλλο πρόσωπο του Παναγιώτη Χατζηπέρου, του αντάρτη της Χούντας, του σημαιοφόρου του «Βέλους», που υπάκουσε στην ιστορική απόφαση του Νίκου Παππά και, μαζί με το πλήρωμα του ιστορικού αντιτορπιλικού, έγραψαν ιστορία.

Στο βιβλίο του ο Ποριώτης αντιπεριφερειάρχης Νήσων καταθέτει την πρώτη ολοκληρωμένη και αυτοβιογραφική ιστορική περιγραφή για την ξεχασμένη ηρωική, όπως χαρακτηρίστηκε, πράξη του πληρώματος του «Βέλους». Στην παρουσίαση ήταν παρόντες, μεταξύ πολλών άλλων, οι δήμαρχοι Πειραιά, Αίγινας και Ύδρας, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι των νησιών. ..

Δημοσίευση σχολίου

 
Top