0


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 24/2/2016 πρωτοκολλήθηκε στον Δήμο της Αίγινας το αίτημα της
επιτροπής μας για παροχή Κοινωνικού Τιμολογίου Κατανάλωσης Νερού για τους άνεργους κάτοικους της Αίγινας όπως ισχύει και σε άλλους Δήμους της χώρας μας. Το πλήρες κείμενο είναι το ακόλουθο:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ

Αίγινα 24/2/2016

ΑΙΤΗΜΑ

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας

Σε συνέχεια της, από 16 Φεβρουαρίου, συνάντησης μας. με τον Κο Δήμαρχο Αίγινας και με αφορμή την συζήτηση για έγκριση του προϋπολογισμού, ζητάμε να κάνετε δεκτό το αίτημα μας για την εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου νερού, για τους ανέργους του νησιού.

Πιστεύουμε ότι έτσι θα ωφεληθεί και ο δήμος, ο οποίος θα μπορεί να εισπράττει ένα λογικό τίμημα.
Το τιμολόγιο αυτό. να ισχύει και για τους εποχιακούς ανέργους ημερολογιακά, για όσο διάστημα είναι στην ανεργία. Η ανεργία άλλωστε, ελέγχεται αυτόματα, από την υπηρεσία ΟΑΕΔ του Δήμου και το εισόδημα από την Φορολογική δήλωση. Πιστεύουμε ότι πρέπει να αποφασίσετε ομοφώνως για την ανακούφιση των ανέργων, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε αυτή την κατάσταση. Όχι με δική τους υπαιτιότητα. αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης. Η κατάσταση τους μάλιστα είναι σε αρκετές περιπτώσεις δυσμενέστερη και από άλλες κατηγορίες. στις οποίες ήδη χορηγείται το Κ.Τ. Να σημειώσουμε δε, ότι Κ.Τ. Χορηγούν και άλλοι δήμοι της χώρας και η ΕΥΔΑΠ (άρα σε συνεννόηση με την τελευταία μπορείτε ίσως, να μετακυλήσουμε και το κόστος της χορηγίας.)

Με εκτίμηση από την Ε.Α. Αίγινας,

Ο ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ

ΣΙΜΕΡΔΑΝΗΣ ΝΊΚΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top