0


Θεατές σε γνώριμο έργο έγιναν δεκάδες επισκέπτες και κάτοικοι της Αίγινας, παρακολουθώντας για παραπάνω από μία ώρα τις άκαρπες προσπάθειες του επιβατηγού/ οχηματαγωγού «Απόλλων Ελλάς» να δέσει στο λιμάνι του νησιού. Πρωταγωνιστές οι περίπου εκατό επιβαίνοντες που «βόλταραν» στα φουρτουνιασμένα κύματα του Σαρωνικού, χωρίς τελικά να κατορθώσουν να φτάσουν στον προορισμός τους, μα να επιστρέψουν και πάλι στον Πειραιά. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά στις 10:00 σήμερα το πρωί, με προγραμματισμένο ταξίδι από Αίγινα στις 12:00 το μεσημέρι.


Μάχη με τα κύματα επί τρία τέταρτα έδωσε αργότερα το απόγευμα το επιβατηγό/ οχηματαγωγό «Ποσειδών Ελλάς». Σε δύο «δόσεις» επιβιβάστηκαν οι ταξιδιώτες, αφού στην πρώτη του προσπάθεια -όπως έγινε γνωστό- κόπηκε ο δεξής κάβος του πλοίου, επιχειρώντας δεύτερη προσπάθεια στις 15:30 και δένοντας μόνο από τα αριστερά. Εδώ η προσπάθεια του «Ποσειδών Ελλάς».


 Αυτήν την ώρα στην Αίγινα πνέουν Δυτικοί άνεμοι (πουνέντης) εντάσεως 6 έως και 7 μποφόρ, ενώ, όπως μας ενημέρωσαν από την «Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού» το επόμενο δρομολόγιο της ημέρας από και προς την Αίγινα πρόκειται να εκτελεστεί κανονικά. Απαγορευτικό απόπλου έχει σημάνει για τα ιπτάμενα επιβατηγά.


Για ακόμη μία φορά, τα κύματα «εξαφάνισαν» το λιμάνι της Αίγινας, αφού το θαλασσινό νερό διαπερνά την προβλήτα και ξεβράζεται στον κολπίσκο των ψαράδικων καϊκιών. Στα βίντεο που ακολουθούν θα δείτε τις μάταιες προσπάθειες του καπετάνιου τού πλοίου να προσεγγίσει στο λιμάνι, αλλά και δείγματα της σαθρότητας του λιμανιού. Όπως φαίνεται στο δεύτερο βίντεο, το νερό πλημμυρίζει την προβλήτα ξεπηδώντας από αυτήν. Η τρικυμία προκάλεσε την αποκόλληση κομματιών τσιμέντου. 


Δημοσίευση σχολίου

 
Top