0Απαιτώντας την κάλυψη των επειγουσών και μεγάλων αναγκών του Κέντρου Υγείας Αίγινας, σε ιατρικό δυναμικό, αναλώσιμα και φάρμακα, οι εργαζόμενοι του μοναδικού δημόσιου φορέα υγείας στο νησί  προχώρησαν από εχθές σε επίσχεση εργασίας . Τα υπομνήματα προς την 2η ΔΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας που έχουν αποσταλεί ήδη από τον Απρίλιο, όσο και οι προ μηνών συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας, δεν έφεραν την επίλυση των προβλημάτων του Κέντρου. Έκκληση για έναν ιατρό, τουλάχιστον τον μήνα Αύγουστο, απηύθυναν οι εργαζόμενοι  την περασμένη Πέμπτη προς την βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στο νησί.  

«Καταβάλουμε προσπάθεια να καλύψουμε τα κενά, τις ελλείψεις, τις εφημερίες, υπάρχουν, όμως, και ανθρώπινα όρια. Είμαστε τρεις ιατροί, με 20 εικοσιτετράωρα τον μήνα, υπερεργασία, γινόμαστε επικίνδυνοι για τον ασθενή.» , είχαν αναφέρει τότε οι ιατροί. 

Η επίσχεση εργασίας αποτελεί για τους εργαζόμενους μέσω πίεσης για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας με την άμεση κάλυψη των κενών, ιδιαίτερα σε μία εποχή κατά την οποία ο πληθυσμός της Αίγινας φτάνει τις εβδομήντα χιλιάδες. Έχει γίνει ξεκάθαρο πως τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται τις ημέρες της επίσχεσης. Σήμερα το πρωί, μέλη της τοπικής οργάνωσης ΚΚΕ Αίγινας, βρέθηκαν στο Κέντρο Υγείας προς συμπαράσταση στους εργαζομένους. 


Δημοσίευση σχολίου

 
Top