0ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ            Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, νέε


Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας του μοναδικού Δημόσιου φορέα στο νησί , διαρκώς χειροτερεύει. 

         
 Στη μέση του καλοκαιριού και με έναν πληθυσμό 50-60.000 κατοίκων, το Κ.Υ. λειτουργεί με 2-3 γιατρούς σε 24ωρη βάση. Οι γιατροί και νοσηλευτές δουλεύουν με εξοντωτικά ωράρια προκειμένου να παράσχουν τις αναγκαίες υπηρεσίες στους ασθενείς. Το Κ.Υ. αδυνατεί ακόμη και να καλύψει στοιχειώδεις φαρμακευτικές αγωγές. Μάλιστα το προσωπικό βρίσκεται στην ανάγκη να ζητάει από τους συνοδούς και τα αναγκαία αναλώσιμα (γάζες, οροί κλπ). 


  Κάτω από αυτές τις δραματικές συνθήκες οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας αδυνατώντας να επιτελέσουν το καθήκον τους.

          
 Η κατάσταση στην Αίγινα δεν αποτελεί εξαίρεση, θα λέγαμε τείνει να γίνει ο κανόνας.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει ξεδιάντροπα τον λαό, που αντί να δώσει λύσεις όπως είχε υποσχεθεί προχωρά σε ένα νέο μνημόνιο με την λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος των καπιταλιστών. Ο λαός έχει χρεοκοπήσει ενώ τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών αυξάνονται. Ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, γιγαντώνεται πατώντας στον ανθρώπινο πόνο.  Αυτά είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής συνολικά της Ε.Ε. δηλαδή , η στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτή την πολιτική υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γι' αυτό κατεδαφίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας, για το οποίο πλήρωσε και πληρώνει ο λαός.·        Απαιτούμε τώρα να καλυφθούν όλα τα κενά και οι ανάγκες του Κ. Υγείας.

·        Διεκδικούμε Δημόσιο, Δωρεάν, Καθολικό Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας.

·        Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας-Πρόνοιας.      Τη Δευτέρα 3/08 στις 8.00 πμ στο Κέντρο Υγείας καλούμε τους εργαζόμενους , άνεργους, γυναίκες, μικρούς επαγγελματίες, αγρότες, ψαράδες συνταξιούχους, σε εκδήλωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου που ισοπεδώνει μισθούς , συντάξεις, δικαιώματα στη δουλειά, την υγεία, την παιδεία κ.α.            Το Κ.Κ.Ε. θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για το σκοπό αυτό.Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ                                                                                                Κ.Ο ΑΙΓΙΝΑΣ του ΚΚΕ


                                                                                                      1η Αυγούστου 2015


Δημοσίευση σχολίου

 
Top