0

Στον θερινό κινηματογράφο "Ακρογυάλι" πρόκειται να προβληθεί στις 26 και 27 Αυγούστου το νέο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου "Απόδραση από την Αμοργό".Η νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου αποτελεί αντίδοτο στην ιστορική λήθη και την προσπάθεια της ακροδεξιάς και των νεοναζί να ωραιοποιήσουν το καθεστώς της 21ης Απριλίου, με το ντοκιμαντέρ να θυμίζει την βαρβαρότητα της δικτατορίας με μια συναρπαστική ιστορία, με πλοκή κινηματογραφικής ταινίας.

Στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-74), χιλιάδες αντιφρονούντες φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν. Ανάμεσα στους εξόριστους πολιτικούς, ο πρώην υπουργός Γεώργιος Μυλωνάς, επίδοξος διάδοχος του Γεωργίου Παπανδρέου. Τόπος εξορίας, η Αμοργός.

Το 1969 οργανώνεται μια διεθνής συνωμοσία για την απόδραση του: Αμερικανοί που περιθάλπουν τους βασανισμένους Έλληνες, Σουηδοί διπλωμάτες, καθώς και μια ομάδα Ιταλών εθελοντών που παριστάνουν τους τουρίστες. Αλλά μια σειρά από απρόοπτα κάνουν το εγχείρημα ακόμη πιο επικίνδυνο.με πληροφορίες από το tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top